Dronken rijden is een groot probleem in Virginia. Duizenden alcohol-gerelateerde crashes optreden elk jaar, en honderden mensen sterven als gevolg. Daarom behandelt de politie rijden onder invloed als een zeer ernstig misdrijf.

Wat is rijden onder invloed?

Mensen zijn vaak in de war over wat rijden onder invloed is. Dit komt omdat alcohol verschillende mensen verschillend beïnvloedt, en er zijn veel factoren in het spel. Alles, van uw lengte tot geslacht – om nog maar te zwijgen van uw tolerantie – heeft invloed op hoe uw lichaam alcohol verwerkt.

Volgens de staat Virginia is rijden onder invloed het besturen van een motorvoertuig met een bloedalcoholconcentratie (BAC) van .08% of hoger. Als u iets gedronken hebt, kunt u verminderd rijvaardig zijn. U loopt het risico onder invloed te zijn, en als zodanig moet u zich onthouden van rijden totdat u ontnuchterd bent.

Maar BAC is niet de enige factor die u in aanmerking doet komen voor een DUI. Als je drugs in je systeem die invloed hebben op uw reactietijden, coördinatie en oordeel, kunt u worden gearresteerd voor een DUI, zelfs als je geen alcohol in je systeem. Dit omvat elke vorm van drugs: straat drugs, recepten, en zelfs over-the-counter drugs.

Breath Tests

Als je wordt aangehouden op verdenking van dronkenschap, kan de officier u vragen om een test te doen om te bepalen of er alcohol in je systeem. Virginia DWI wet bepaalt dat de bestuurder niet de optie om te kiezen welk soort chemische test hij of zij zal ontvangen. Als u de ademtest weigert, wordt uw rijbewijs geschorst, en als u in het verleden bent veroordeeld voor rijden onder invloed, of als u eerder een ademtest hebt gefaald, is het weigeren van de test een misdrijf.

Verschorting rijbewijs

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt eindigen met een geschorst rijbewijs als gevolg van het aan de kant worden gezet op verdenking van rijden onder invloed. Naast het weigeren van een ademtest, kan de Virginia DMV plaatsen een onmiddellijke schorsing op uw licentie voor een aantal overtredingen-zelfs voordat je naar de rechter. Dit wordt gedaan met de bedoeling om u, en uw mede-Virginians, veilig te houden.

Virginia Wetten en straffen voor DUI

Volgens het puntensysteem in Virginia, zullen alle opgebouwde punten gedurende 2 jaar op uw record blijven staan. Een DUI wordt gewaardeerd op 6 punten, maar als je een DUI, de punten zijn het minste van uw problemen. Virginia wet dicteert dat de straf voor uw DUI is gebaseerd op hoe ver je was over de wettelijke limiet. Er zijn ook bepalingen op zijn plaats voor meerdere overtredingen. De uitsplitsing is als volgt:

Virginia DUI Wetten: First Offense

  • Blood Alcohol Concentration-0.14% of lager:
    • Tot 12 maanden gevangenisstraf (geen verplicht minimum)
    • 12 maanden rijontzegging
    • Alcohol Safety Action Program (ASAP) lessen
    • Tot 2.500 dollar boete (250 dollar minimum)
  • Bloed Alcohol Concentratie-0,15% tot 0.20%:
    • Tot 12 maanden gevangenisstraf (verplicht minimum 5 dagen)
    • 12 maanden rijontzegging
    • Verplicht interlock device
    • ASAP-lessen
    • Tot 2500 dollar boete (minimum 250 dollar)
  • Bloedalcoholconcentratie-boven 0.20%:
    • Tot 12 maanden gevangenisstraf (verplicht minimum 10 dagen)
    • 12 maanden rijontzegging
    • Verplicht interlock device
    • ASAP lessen
    • Tot $2,500 boete ($250 minimum)

Virginia DUI Laws: Tweede overtreding (binnen 10 jaar)

  • Bloed Alcohol Concentratie-0.14% of lager:
    • Tot 12 maanden gevangenisstraf (verplichte minimum 10 dagen)
    • 36 maanden rijontzegging (geen beperkte licentie voor 4 maanden)
    • Verplichte interlock device
    • ASAP lessen
    • Tot $ 2,500 boete ($ 500 minimum)
  • Bloed Alcohol Concentratie-0.15% tot 0.20%:
    • Tot 12 maanden gevangenisstraf (verplicht minimum 20 dagen)
    • 36 maanden rijontzegging (geen beperkt rijbewijs gedurende 4 maanden)
    • Verplicht interlock device
    • ASAP-lessen
    • Tot 2500 dollar boete (minimum 500 dollar)
  • Bloedalcoholconcentratie-0.15% tot 0,20%:
    • Tot 12 maanden gevangenisstraf (verplicht minimum 30 dagen)
    • 36 maanden rijontzegging (geen beperkte rijbevoegdheid gedurende 4 maanden)
    • Verplicht interlock device
    • ASAP lessen
    • Tot 2,500 dollar boete (minimum $500)

Virginia DUI Laws: Tweede overtreding (binnen 5 jaar)

  • Bloedalcoholconcentratie-0,14% of lager:
    • Tot 12 maanden gevangenisstraf (verplicht minimum 20 dagen)
    • 36 maanden opschorting van het rijbewijs (geen beperkte licentie voor 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *